Afdrukken
Versturen
Naam:
Linzensoep (2-3 personen)
4
porties
Type:
Ingredienten:
Dieet?
1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
1 winterwortel, in kleine blokjes
olijfolie
200 gr gewassen rode linzen
0,7 l water (of iets meer)
1 el zilvervliesrijst
1 el fijn gehakt selderijblad
1 el biologisch bouillonpoeder
zwarte peper
Kenmerkende ingredient(en)
Soort:
Maaltijdsoep
Voorbereiding:
10
min.
Bereiding:
50
min.
Neem een pan met een dikke bodem, verhit de olie hierin en fruit de ui tot deze glazig wordt.
Voeg de wortel toe en bak het geheel drie minuten lang.
Voeg de linzen en het water toe , roer even door en laat het op een laag pitje 15 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de bouillonpoeder, het selderijblad en de zilvervliesrijst toe.
Kook nog een half uur zachtjes door,
Maak de soep af met wat vers gemalen peper.
Deze soep is nog lekkerder als hij een aantal uurtjes van te voren gemaakt is en opnieuw opgewarmd wordt.
Dit gerecht gegeten met:
Gemaakt:
04/13/2019
Laatste wijziging:
04/13/2019