Afdrukken
Versturen
Naam:
Rodekoolcouscous met avocado
4
porties
Type:
Salade
Ingredienten:
Dieet?
300 g couscous
300 g rodekool (zak)
350 ml kippen- of groentenbouillon, heet
1 rode ui (in dunne halve ringen)
50 g pompoenpitten
3 el mayonaise
2 el rodewijnazijn
1 zakje peterselie (20 g, fijngesneden)
2 avocado's eetrijp
Kenmerkende ingredient(en)
rode kool, avocado's
Soort:
Hoofdgerecht
Voorbereiding:
min.
Bereiding:
30
min.
1. Doe de couscous en rodekool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan. Doe ondertussen de ui in een kom, schenk er heet water over en laat 10 min. staan, zodat de ui wat van zijn scherpte verliest.
2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
3. Meng de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rodekool los met een vork. Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, de mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor.
5. Snijd de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten. Bestrooi de salade met de rest van de pompoenpitten en de rest van de peterselie en leg de avocadoparten erop..
Dit gerecht gegeten met:
Thea
Gemaakt:
06/08/2014
Laatste wijziging:
06/08/2014