PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Pangasius filet met groenten
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?4 sjalotten, gesnipperd
1 winterwortel in dunnen plakjes
2 stengels bleekselderij in dunnen plakjes
1 kg tomaten, ontveld
2 tenen knoflook, geplet
flinke scheut olijfolie
1 pond pangasiusfilet, in stukken
een flinke scheut droge witte wijn
peper en zout
een handvol fijngehakte platte peterselie
Kenmerkende ingredient(en)pangasiusfilet
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:60 min.
Fruit de sjalotten in de olijfolie. Doe er, als ze beginnen te kleuren, de wortel en bleekselderij bij. Laat het geheel zacht bakken. Voeg de tomaten toe en zet de pan (met deksel) op een zacht vuur. Laat de tomaten zacht worden. Doe na een half uur de tenen knoflook erbij. Eventueel kan een blikje tomatenpuree toegevoegd worden. Laat zeker 3 kwartier pruttelen.

Dep intussen de stukken vis droog, voeg peper en zout toe. Bak de vis om en om licht aan in een scheut olijfolie. Blus af met droge witte wijn. Doe bij de tomatensaus en stoof nog een paar minuten. Strooi de peterselie erover.

Serveer met gekookte aardappelen en eventueel boontjes, of met pasta.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/28/2010
Laatste wijziging: 09/01/2010