PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Abrikozenroom met bitterkoekjes
4 porties
Type:Ingredienten:
Dieet?500 gr verse abrikozen
250 gr mascarpone
6 eetl di Saronno Amaretto
basterdsuiker naar smaak
1 bekertje crème fraîche (125 gr)
100 gr bitterkoekjes
4 eetl geschaafde amandelen
Kenmerkende ingredient(en)abrikozen, bitterkoekjes
Soort:Nagerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:40 min.
voor een glazen schaal met een inhoud van ca 1,5 liter.

Voorbereiden
Halveer de abrikozen en wip er de pitten uit. Overgiet de halve abrikozen in een kom met kokend water, laat ze 1 tot 2 minuten rusten, giet ze af en trek er de velletjes af. Pureer de helft van de abrikozen met de helft van de mascarpone en 2 eetl amandellikeur met de staafmixer. Breng op smaak met basterdsuiker.
Snijd de resterende abrikozen in blokjes. Klop de resterende mascarpone luchtig met de crème fraîche en breng op smaak met basterdsuiker.
Verdeel de bitterkoekjes in stukjes (als ze taai zijn gaat dat het best met een keukenschaar). Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan met een anti aanbaklaag.

Afwerken:
Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de bodem van de schaal en besprenkel met 2 eetlepels amandellikeur. Schep er de abrikozen-mascarpone over. Bestrooi met de resterende bitterkoekjes en besprenkel met 2 eetl amandellikeur. Schep er de helft van de mascarpone met crème fraîche over. Daarop komen de abrikozenblokjes en dek af met de resterende mascarponecrème. Zet de afgedekte schaal een paar uur in de koelkast en strooi er vlak voor het serveren de geschaafde amandelen over.

Bereidingstijd: ca 40 minuten, de rusttijd niet meegerekend.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 06/08/2003
Laatste wijziging: 06/18/2003