PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Zoetzuur rundvlees
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?1 kg. rundvlees in blokjes
2 grote gesnipperde uien
125 gr. margarine
peper, zout
1 eetl. azijn, 1 eetl. room
water, aardappelmeel (of allesbinder)
3 eetl. peren-appelstroop
aardappelen
rode kool met appel (kant en klaar diepvries of pot)
Kenmerkende ingredient(en)rundvlees
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:75 min.
Vlees in de margarine met zout en peper naar smaak goed bruin laten bakken met de gesneden uien onder goed roeren.

Peren-appelstroop erbij, nog ongeveer 3 minuten doorbakken. Blussen met water tot het vlees bijna onder staat. Azijn toevoegen. Laat het geheel in ongeveer 1 uur gaar stoven met het deksel op de pan. Bereid intussen de aardappelen en de rode kool.

Bind de saus met het meel en voeg de room toe van het vuur. Serveer met de aardappelen en de rode kool. Kan ook met sla.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/05/2002
Laatste wijziging: 12/11/2013