PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Ovenschotel met pompoen en geietenkaas
2 porties
Type:Ovengerecht, Vegetarisch, HoofdgerechtIngredienten:
Dieet?Koolhydraat arm400 gr pompoenblokjes
3 el milde olijfolie
2 tl Provençaalse kruiden
200 gr bloemkoolrijst
125 gr geitenkaas honing
20 gr ongezouten amandelen
Kenmerkende ingredient(en)pompoen
Soort:
Voorbereiding:10 min.
Bereiding:50 min.
Verwam de oven voor op 200 C
Meng de pompoenstukjes met de helft van de olie en de Provençaalse kruiden en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat
Bak ca 15 min in de oven.

Schep de pompoen in de ovenschotel en meng de bloemkoolrijst en de rest van de olie erdoor.
Bleng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ook de geitenkaas door het mengsel (officieel hoort de geitenkaas bovenop, maar dan wordt het zwart.
Bak ca 30 min in de oven.
Rooster de amandelen in een koekenpan (zonder olie), laat afkoelen en hak grof.

Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de amandelen.

Lekker met een frisse salad.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 10/30/2023
Laatste wijziging: 10/30/2023