PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Tomaten pastasaus
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 teen knoflook, geplet
beetje olijfolie
1 blik (400 ml) gepelde tomaten
naar smaak 1 of 2 eetlepels Thaise vissaus
ΒΌ van een bouillonblokje (paddestoelen)
12 zwarte olijven
naar smaak 1 of 2 eetlepels kappertjes
Kenmerkende ingredient(en)tomaten
Soort:Bijgerecht
Voorbereiding:10 min.
Bereiding:15 min.
Fruit de knoflook in een grote koekenpan in een sliertje olie tot hij kleurt. Voeg de tomaten, het stukje bouillonblok en de vissaus (die vervangt de ansjovis) toe. Druk de tomaten stuk en herhaal dat af en toe tijdens het zachtjes pruttelen. Ontpit de olijven, snijd ze fijn en voeg toe. Spoel ondertussen de kappertjes af met water en laat uitlekken. Laat de saus tot appelmoesdikte inkoken.
Meng de kappertjes door de saus. Extra toevoegingen zoals doperwten, basilicum, munt, chilipeper, zijn mogelijk.
Lekker met pasta en vis, tofu of vlees.


Dit gerecht gegeten met:
Jenny, Ron

Gemaakt: 02/03/2011
Laatste wijziging: 05/18/2011