PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Enchilada's met kip/kaas en gehakt
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?8 Casa Fiesta Flour Tortilla's of 16 kleine tortilla's
1 zakje Casa Fiesta Enchilada sausmix
1/2 liter gezeefde tomaten,
olie,
100 gram geraspte belegen kaas,
zure room.
voor de gehaktvulling
1 ui,
1 rode Spaanse peper,
250 gram rundergehakt.
Voor de kip/kaasvulling
250 gr gare kipfilets, in dunne reepjes gesneden,
75 gram geraspte lichtbelegen kaas.
Kenmerkende ingredient(en)gehakt, kaas, tortilla's
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:60 min.
Verwarm de over voor op 180 graden.
Maak de enchiladasaus volgens de aanwijzing op de verpakking en roer de rest van de gezeefde tomaten erdoor. Schenk 1/3 van de enchiladasaus in een ovenschaal.

Bereid de kip/kaasvulling:
Meng de reepjes kip luchtig met 75 gr geraspte kaas.
Bestrijk een kant van elke tortilla met enchiladasaus.
Leg op 4 tortilla's elk 1/4 deel van de kip & kaasvulling. Rol de tortilla's op, leg ze (om en om) naast elkaar in de ovenvaste schaal.

Bereid de gehaktvulling
Pel en snipper de ui. Maak de peper schoon, halveer hem, verwijder desgewenst de zaadjes. Snijd de helften schuin in smalle reepjes. 
Verhit de olie in een braadpan en roerbak het gehakt rul. Bak de ui en de peper circa 3 minuten mee. Voeg 1,5 deciliter van de gezeefde tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. 
Leg op 4 tortilla's wat van het gehaktmengsel, rol de tortilla's op en leg ze, met de naad naar beneden, in de saus.  

Samen
Verdeel de rest van de saus over de rolletjes en bestrooi het geheel met kaas. 
Laat het gerecht in het midden van de oven in circa 25 minuten door en door heet worden (tot de kaas gesmolten is). 
Schep hier en daar wat zure room op het gerecht.

Serveertips
Lekker met rijst en salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/18/2015
Laatste wijziging: 11/18/2015