PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Andijviestamppot met groenteballetjes
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1,5 kg kruimige aardappelen
2 uien, gesnipperd
50 gram boter o.i.d.
400 gr gesneden andijvie
2 schalen groenteballetjes à 210 gram
1 el appelstroop
1/2 groentebouillontablet, verkruimeld
1/2 bakje gebakken uitjes (à 100 gr)
Kenmerkende ingredient(en)andijvie
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:30 min.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook samen met de helft van de ui in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en ui met 25 gr boter (of vervanger) en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Meng de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit ondertussen de rest van de boter en bak de groenteballetjes 4 tot 5 minuten. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel. Fruit de rest van de ui 2 minuten in de pan. Voeg de stroop, het bouillontablet en 100 ml water toe. Laat de stroop en het tablet al roerend oplossen. Laat de jus 1 minuut doorkoken.

Schep de andijviestamppot op 4 borden en bestrooi met de gebakken uitjes. Maak een kuiltje in de stamppot en schenk de jus erin. Serveer de balletjes erbij.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/20/2013
Laatste wijziging: 05/20/2013