PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Appelbeignets
4 porties
Type:Zoet hapjeIngredienten:
Dieet?voor oud en nieuw125 g bloem
3 eieren
1½ el zonnebloemolie
125 ml bier (flesje 330 ml)
4 zoete, aromatische appels (bijv. pink lady)
1 citroen
3 tl gemalen kaneel
poedersuiker
frituurpan
Kenmerkende ingredient(en)bloem, appels
Soort:Gebak
Voorbereiding:30 min. of zoiets
Bereiding:90 min. of zoiets
Wachttijd:60 min.
1. Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.

2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Schil de appels en verwijder het klokhuis met de appelboor. Snijd de appels elk in 5 gelijke plakken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en bestrooi met de kaneel.

3. Haal de plakken appel door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

4. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm, lauw of koud.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/31/2015
Laatste wijziging: 08/31/2015