PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Chakchouka met bloemkool
4 porties
Type:Ingredienten:
Dieet?(voor 4 personen)
4 merguezworstjes (facultatief)
2 uien, gesnipperd
5 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, gehakt
2 blikjes tomatenblokjes
2 paprika's naar keuze, in repen
400 g kleine bloemkoolroosjes
1 gulle tl harissa (chilipasta) of wat sambal
1 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
4 eieren
handvol koriander of platte peterselie, gehakt
Kenmerkende ingredient(en)tomaten, eieren
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:40 min.
Snijd de eventuele merguez elk in drie stukjes. Neem een brede braad- of hapjespan en fruit de ui 3 minuten in de olijfolie. Bak de knoflook 1 minuut mee.
Voeg de tomaat, paprika en de bloemkool toe, plus zout en, wie wil, de merguez.

Roer de harissa, komijn en koriander los met 5 eet-lepels water en doe erbij. Sluit de pan en laat garen tot de groenten beetgaar zijn: 10-15 minuten.

Maak dan voor elk ei een holletje in de massa en laat het er rauw in glijden. Dek af en laat garen tot het wit is gestold, in circa 4 minuten.

Bestrooi met koriander of peterselie en eet met brood.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/22/2014
Laatste wijziging: 05/22/2014