PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Couscous met falafel en korianderpesto
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 schoongeboende citroen
2 bakjes koriander (à 15 g), alleen de blaadjes
1 bakje amandelschaafsel (55 gr)
10 el olijfolie
50 gr feta, verkruimeld
4 tomaten
200 gr couscous
4 schijven falafel ( zie recept falafel)
1 courgette, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
staafmixer
Kenmerkende ingredient(en)couscous, falafel, korianderpesto
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:20 min.
1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Pureer met de staafmixer (of keukenmachine) de koriander met het amandelschaafsel, 6 el olie, de feta, 1 el citroensap, het rasp en 5 el water tot een gladde pesto. Is het te dik, voeg dan nog wat water toe. Voeg eventueel wat peper toe.

2. Dompel de tomaten in heet water. Verwijder het vel en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie en bak de falafel 4 minuten, niet te heet, halverwege keren (zie recept falafel).

4. Verhit de rest van de olie en bak de courgette met de knoflook 3 minuten. Meng er de couscous en de blokjes tomaat en naar smaak nog wat citroensap door. Serveer de couscous met de falafel en de pesto.

Bevat pp 905 kcal, 23 gr eiwit, 63 gr vet, 63 gr koolhydraten


Dit gerecht gegeten met:
Hanny en Alex, Jen en Ron, Hortense en Ad, Saskia


Gemaakt: 04/11/2010
Laatste wijziging: 10/15/2011