PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Courgettesoep
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?Voor 4 personen
1 kilo courgettes
1 liter groentebouillon
1 forse ui, gesnipperd
paar tenen knoflook, idem
scheutje olijfolie
kwart liter crème fraîche, of een pakje roomkaas met kruiden, bijvoorbeeld Boursin
bosje bieslook
Kenmerkende ingredient(en)Courgette
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:30 min.
Fruit de ui- en knoflooksnippers in een soeppan zachtjes glazig in een flinke scheut olijfolie. Snijd de courgettes in hompjes en fruit ze tot ze een beetje bruin zijn. Giet er een liter hete bouillon bij en laat alles 10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kaas of room toe en pureer nog even voort tot een glad geheel. Doe voldoende zout en peper bij de soep, want courgette is wat zoetig en dat heeft tegenwicht nodig.

Doe de soep in kommen en knip er wat bieslook over. Met een tosti erbij kun je dit met een gerust hart een volledige maaltijd noemen, en zonder tosti ook, alleen krijg je dan na een uur weer honger.

Er kan ook een bosje waterkers in de soep, vlak vóór het pureren, en/of een paar overgebleven gare aardappels. Of een rood pepertje meegefruit met de uitjes. Of een half ons vers geraspte Parmezaanse kaas door de soep, helemaal op het eind, en peterselie of basilicum in plaats van bieslook.


Dit gerecht gegeten met:
Piet en Ineke

Gemaakt: 11/12/2008
Laatste wijziging: 11/12/2008