PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Bietensalade met geitenkaas en hazelnoten
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?500 gr gekookte bietjes, geschild
1 el walnootolie
2 el olijfolie extra vierge
1 el medium sherry
1 el rodewijnazijn
2 tl vloeibare honing
1 zak waterkers (75 g)
1/2 zakje hazelnoten (a 55 g)
100 g harde geitenkaas, verbrokkeld
1/2 bakje dille (a 15 g)
Kenmerkende ingredient(en)bieten
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:40 min.
1. Snijd de bietjes in dunne plakjes en doe ze in een schaal. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout, klop hem goed door en giet over de bietjes.

2. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over 4 borden. Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter. Schep de bietjes uit de dressing en verdeel ze over de salade. Verdeel de geitenkaas, hazelnoten en dille over de bietjes.

Lekker met geroosterd bruinbrood.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 06/04/2014
Laatste wijziging: 06/04/2014