PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Chili met gehakt, taugé en paprika
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?Voor 4 personen:
2 uien, grof gesneden
4 rode puntpaprika's, in reepjes
4 eetl. olijfolie
500 g gehakt, rund of vegetarisch
1 à 2 chilipepers, fijngesneden
3 tenen knoflook, gehakt
1 miniblikje tomatenpuree
200 g taugé, gewassen
2 dikke theelepels gemalen komijn
2 dikke theelepels oregano
1 blik zwarte of rode bonen
1 blik linzen of 150 gr zelf gekookt
Kenmerkende ingredient(en)puntpaprika, linzen, zwarte bonen
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:20 min.
Bak de ui en paprika een minuut of 3 in de olie. Voeg dan het gehakt, de peper en de knoflook toe en bak al omscheppend tot het gehakt min of meer los is en zijn roze kleur heeft verloren. Voeg zout en de tomatenpuree toe, sluit de pan, draai het vuur laag en laat 5 minuten garen, tot ui en paprika wat zachter zijn. Voeg dan de helft van de taugé, de komijn en oregano, de bonen en de linzen toe, met wat van hun vocht, en warm grondig door in nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en serveer elk bord met een plukje rauwe taugé bovenop, voor de crunch.

Dit gerecht gegeten met:
Jenny

Gemaakt: 05/27/2015
Laatste wijziging: 08/01/2019