PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Lams- of rundvleesstoof met VOC-kruiden
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?2 blaadjes foelie
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 el gemengde zwarte en witte peperkorrels
verse nootmuskaat
750 gram lams- of rundvlees zonder bot
1 tl zout
3 el zonnebloemolie
25 gr boter
3 uien, in halve ringen
1/2 liter vleesbouillon
eventueel vers gemalen peper
Kenmerkende ingredient(en)vlees
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:120 min.
Wachttijd:180 min.
Maal of stamp de blaadjes foelie, kaneel, kruidnagel en peperkorrels redelijk fijn. Rasp er een mespunt nootmuskaat boven.
Snijd het vlees in gelijke stukken. Meng met de specerijen en het zout en laat minstens 30 minuten, maar liever 2 tot 3 uur marineren.

Verwarm de olie met de boter in een stoofpan en bak hierin de ui in 3 minuten lichtbruin. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend rondom bruin.
Voeg de bouillon toe en laat met het deksel op de pan het vlees op laag vuur gaar worden. Hoe lang dit duurt hangt van de vleessoort af, kan 1 tot 2 uur zijn.

Voeg naar smaak eventueel wat peper en zout toe.

Lekker met gekookte aardappelen en gestoofde pastinaak en/of rode kool.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/11/2016
Laatste wijziging: 05/11/2016